energielabel koelkast

Energielabel Koelkast

koelkastverkoper Blog

Het Europese energielabel is een label dat alle koelkasten nodig hebben om aan de strenge energienormen van Europa te voldoen. Energielabel koelkast is dus niet iets om over het hoofd te zien. Het A-label betekent dat hij het zuinigst is op uw elektriciteitsrekening, terwijl G aangeeft dat u verstandig hebt gekozen door niet te veel energie te verbruiken en te verspillen zoals sommige apparaten doen!

Nieuw energielabel koelkast

Vanaf 1 juli moeten alle nieuwe koelkasten in Nederland een energielabel hebben. Het nieuwe label geeft aan hoe energiezuinig de koelkast is. De meeste koelkasten maken nu nog gebruik van A-label. Vanaf nu is het A++++-label de hoogste energielabel. Koelkasten met een A+++-label verbruiken tot wel tachtig procent minder energie dan koelkasten met een A-label. Daarom is het belangrijk dat iedereen een energielabel leest voordat hij of zij een koelkast koopt. De meeste winkels geven ook advies over welke koelkast het beste bij je past.

Het nieuwe energielabel is ook van toepassing op vriezers, diepvriezers en wijnkoelers. Deze apparaten krijgen een energielabel van A t/m D. Nederland loopt voorop met het invoeren van het nieuwe energielabel. In andere landen wordt het nieuwe energielabel nog niet of pas in 2020 ingevoerd.

Waarom een nieuw energielabel

Het nieuwe energielabel is nodig omdat koelkasten steeds zuiniger worden. De energiezuinige koelkasten zijn goed voor het milieu en je portemonnee. Een energielabel van A+++ verbruikt ongeveer de helft van de energie van een A-label. Het etiket op uw koelkast geeft nog steeds aan hoeveel energie er jaarlijks wordt verbruikt, maar de manier waarop dit wordt gemeten is veranderd.

Het nieuwe energielabel is ook handig bij het vergelijken van prijzen. Zo zie je meteen of een koelkast goedkoop is of niet. Het nieuwe energielabel is dus erg belangrijk. Wees goed voor het milieu én voor je portemonnee en lees het energielabel voordat je een koelkast koopt!

Benieuwd naar een groene keuze? Bekijk dan de Samsung RB36T602CSA.

energielabel koelkast